Blancolån

Blancolån till låg ränta, vi jämför och hittar det billigaste blancolånet 2019.

Med lång erfarenhet och stor kunskap om lånemarknaden hjälper vi dig att hitta det bästa blancolånet. Här hittar du information om de olika låneformerna, så att du på ett snabbt och smidigt sätt kan se vilket lån som passar dig bäst. Genom att jämföra långivare och banker mot varandra kan du dessutom säkerställa att du får till den bästa dealen. Det handlar inte bara om att få ett så högt lånebelopp som möjligt, utan även få ett lån som kommer med bra och acceptabla villkor och regler. Med ett blancolån kan du låna pengar till precis vad du vill. Du väljer själv vad pengarna ska gå till och behöver dessutom ingen säkerhet för lånet. Här får du läsa mer om vad ett blancolån är och vad som gäller när du vill låna pengar.

Privatlån med lägst ränta 2019

För att få lägsta möjliga ränta bör du jämföra ett flertal olika bankers låneerbjudanden för att få den lägsta räntan, det finns ett antal sådan jämförelsetjänster och den mest kända är Lendo, men i år har vi valt att rekommendera Advisa då de har 5 st fler banker i sin jämförelse samtidigt som att de har ett högre betyg av sina kunder (Trustpilot). Fördelen med dessa typer av tjänster är att du enbart får en UC och försämrar därför inte din kreditvärdighet som du skulle göra om du sökte lån på flertal enskilda banker.

Privatlån med bäst funktionalitet 2019

Ibland är inte räntan allt som avgör vilket lån du bör ta, en uppstickare inom sektorn för privatlån är Bynk där du hanterar ditt lån via deras smidiga app, till skillnad från vanliga blancolån där du har en fast lånetid för återbetalning kan du lätt höja eller sänka ditt lån beroende på din ekonomiska situation, du får även fyra betalningsfria månader per år för de månader då det är kärvt i privatekonomin.

Jämförelse av långivare

Jämför lån Sortera efter lägst ränta Ansök online

Lånebelopp:
Återbetalningstid:
  • Filter for:
  • Lån med betalningsanmärkning
  • Kostnadsfritt lån
  • Tidig återbetalning
Sort by:
Vi har funnit lån för dig
Vi har funnit ett lån för dig
Vi fann tyvärr inga träffar, var vänlig och ändra sökningen
Show more results

Vad är ett blancolån

Enkelt förklarat kan man säga att ett blancolån fungerar på precis samma sätt som ett privatlån. Den enda skillnaden mellan de två låneformerna är namnet. Blancolån är en benämning som var vanligare förr. Idag använder man främst ordet privatlån för att beskriva låneformen.

Anledningen till att allt fler väljer att säga privatlån är för att namnet beskriver låneformen mycket bättre. Detta lån är privat i den utsträckning att du inte behöver förklara speciellt ingående vad pengarna ska användas till. Du kan t.ex. ta ett lån för att förverkliga en dröm som du har. Det kan handla om att åka på en semester, renovera om i din bostad eller ta ett lån för att köpa en bil. Banken eller långivaren är mindre intresserad över vad du ska ha pengarna till, men det betyder inte att du inte behöver föra en diskussion gällande ditt lån. Banken vill naturligtvis säkerställa att du använder pengarna till något bra och inte för att skuldsätta dig i onödan. Att låna pengar för att spela på hasardspel är t.ex. en anledning som inte är godkänd för att få ett lånelöfte beviljat.

Många användningsområden

Det finns nästan inga som helst restriktioner om vad du kan ha ditt privatlån till. Många människor ser stora fördelar med låneformen, just eftersom man inte behöver ha någon form av säkerhet när man ansöker. Säkerhet krävs t.ex. i samband med billån eller bolån, men med ett blancolån behöver du inte lämna någon egendom som sedan kan beslagtas om du inte har möjlighet att betala tillbaka lånet.

Som tidigare nämnt är du fri att använda ditt privatlån som du själv önskar. Du kan låna för att göra ett större inköp eller för att t.ex. gå en utbildning eller kurs som du länge velat ta. En mycket vanlig anledning att ansöka om ett blancolån är när man vill samla många smålån och krediter. Att ha flera mindre skulder kan ge en mycket hög månadskostnad och dessutom får du fler räntor som ska betalas in. Genom att samla alla dina småskulder till ett stort lån har du endast en månadskostnad, en ränta och en skuld att hålla reda på.

Hur mycket kan man låna?

Hur mycket du kan låna med ett privatlån är individuellt. I samband med din ansökan kommer en kreditupplysning att tas, så att banken eller långivaren kan säkerställa att din ekonomi klarar av att ta ansvar för det nya lånet. Här tittar man på om det finns några nuvarande skulder som ännu inte är avbetalade och man kontrollerar även om det finns några betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden. Ju högre kreditvärdighet du har, desto större chans är det att du får ett blancolån med bra villkor.

Majoriteten av alla långivare som erbjuder privatlån väljer dock att erbjuda belopp mellan 10 000 och 500 000 kronor. Du kan med hjälp av en lånekalkylator själv testa vad din månadskostnad skulle bli genom att välja olika lånebelopp och olika långa löptider. Månadsbeloppet som anges är dock baserat på en genomsnittlig låg ränta. Den ränta som du sedan får när lånet blir beviljat kommer att vara individuell.

Ansök om privatlån utan UC

Ett mycket vanligt missförstånd är att UC är detsamma som en kreditupplysning. Så är inte fallet. UC är egentligen bara en förkortning på Upplysningscentralen, vilket är ett företag som bedriver kreditupplysningsverksamhet. Alla långivare, kreditinstitut och finansbolag är skyldiga att ta en kreditupplysning på alla som ansöker om ett lån, för att säkerställa att låntagaren har en ekonomi som klarar av en skuld med ränta. Vill man däremot inte använda sig av Upplysningscentralen när man ansöker så finns det ett flertal banker och långivare som istället valt ett annat kreditupplysningsföretag, t.ex. Bisnode och Creditsafe AB.

Så ansöker du

När du väl har hittat ett privatlån/blancolån som du känner dig bekväm med är det dags att ansöka. Det snabbaste och smartaste sättet att få iväg sin låneansökan är genom att använda sig av internet. Majoriteten av alla banker och långivare är 100 % kostnadsfria att använda sig av och det bästa är att många erbjuder dig att låna pengar direkt.

I ansökan kommer du att få fylla i personliga uppgifter, t.ex. ditt namn, personnummer och din adress. Du kommer att behöva lämna information om dina inkomster och även hur stort belopp som du önskar låna. Önskad löptid kan anges, men det är viktigt att komma ihåg att löptiden endast är ett önskemål från din sida och banken har rätt att själva välja att erbjuda en kortare löptid. Det är dock upp till enbart dig om du väljer att ta lånet eller inte.

Privatlån har vanligtvis mycket snabb utbetalning, vilket gör att du kan ha pengarna direkt på kontot efter att du har signerat ditt lånelöfte. Detta kan dock variera kraftigt mellan de olika bankerna. Att vänta 2-5 arbetsdagar är minst lika förekommande. Hur lång tid din ansökan tar beror på ett flertal faktorer, t.ex. om du behöver komplettera med information eller liknande.

Vad krävs för att få ett blancolån?

Alla banker och långivare har sina egna regler för att privatpersoner ska få låna pengar. De vanligaste kraven kan du dock läsa om här nedan.

  • Åldersgräns på minst 20 år
  • Svenskt personnummer
  • Folkbokförd i Sverige
  • Anställning med taxerad inkomst
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Ingen skuld hos Kronofogden